top of page

Meer energie

Hoe staat het met jouw energieniveau? Kan het beter? Hier enkele tips om je dag met meer energie te beginnen.Tips voor meer energie


Slaap genoeg

Geef jij je nachtrust prioriteit? Slaap je lang en goed genoeg? Volwassenen hebben minimaal 7 uur slaap per nacht nodig om voldoende te herstellen en de dag energiek te beginnen.


Lees hier meer over slaap


Drink water

Na een hele nacht slapen, kan je lichaam wel wat vocht gebruiken. Drink daarom bij het opstaan (en gedurende de dag) een ruime hoeveelheid water om je lichaam aan de binnenkant schoon te spoelen. Gebruik bij voorkeur geen gezoete dranken, cafeïne of alcohol.


Lees hier meer over drinken


Koud douchen

Geen koffie of cafeïne en toch je dag fris en fruitig beginnen? Koud douchen! Wees gerust: je hoeft niet de hele tijd onder de koude waterstraal te staan. Begin je douche warm en sluit af met een half minuutje koud. Of neem een wisseldouche om niet alleen vol energie te starten, maar ook je immuunsysteem te stimuleren.


Lees meer over hydrotherapieVoldoende licht

Stel je jezelf voldoende bloot aan helder daglicht? Gebrek aan licht is een belangrijke oorzaak van minder energie en een slechtere stemming in de herfst en winter als de dagen kort zijn. Probeer ook in deze periode, ook als het bewolkt is, naar buiten te gaan of overweeg lichttherapie. Vergeet ook niet om vitamine D te suppleren als de 'R' in de maand zit.


Lees meer over lichtBeweeg buiten

Sporten kost energie, maar levert ook zeker energie op. Lichaamsbeweging heeft vele voordelen van de gezondheid. Buiten sporten heeft aanvullende pluspunten voor de geestelijke gezondheid. Het verlaagt stress, depressieve klachten en angst. En verbetert het zelfvertrouwen en de stemming.


Lees meer over buiten bewegen


Tijd met God

Als laatste, maar zeker niet het minst belangrijk: breng tijd met God door. Blijf niet steeds doorgaan, maar plan rustmomenten in. Je hoeft niet een heel levenswerk in één dag te doen. Leef bij de dag. Uit je dankbaarheid en leg je zorgen in gebed bij God neer.

"Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden. Wees dan niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal voor zichzelf zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad." Mattheüs 6:33-34.

Lees meer over vertrouwen in God


Op deze pagina vind je gratis downloads, met onder meer een document met Bijbelse beloftes en een dankbaarheidsdagboekje.

Heb je behoefte aan gebed en wil je graag dat we met je meebidden? Dat kan! Vul hier je gebedsverzoek in.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page