top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Quote: Leef bij de dag

Bijgewerkt op: 20 apr. 2023


Leef bij de dag, dag voor dag, dag bij dag, quote, Ellen White, Het geloof waardoor ik leef, minder stress, bemoediging, ontspan, relax, geloven, zonder angst, overwinnen

De hand die nooit loslaat


“Want Ik ben de HEERE, uw God, Die uw rechterhand vastgrijpt en tegen u zegt: Wees niet bevreesd, Ik help u.” Jesaja 41:13.


De zon scheen stralend op de helderwitte sneeuw op een van de hoogste bergen van de Alpen, terwijl een reiziger zijn gids volgde langs het smalle pad... Hij had vertrouwen in zijn gids en volgde onbezorgd in zijn voetsporen, hoewel het pad helemaal nieuw voor hem was. Plotseling aarzelde hij; want de dappere bergbeklimmer stapte over een smalle maar zeer diepe kloof, en toen, zijn hand uitstrekkend, vroeg hij ... [hem] om die te pakken en over de kloof te stappen. Nog steeds aarzelde de reiziger, maar de gids moedigde hem aan om te gehoorzamen en zei geruststellend: 'Neem mijn hand; die hand laat nooit los.”


Beste jonge vrienden, Iemand groter dan welke menselijke gids dan ook roept jullie op om Hem te volgen over de hoogten van geduld en zelfopoffering. Het pad is niet gemakkelijk... De hele weg heeft Satan valkuilen voorbereid voor de voeten van de onoplettende. Maar als we onze Gids volgen, kunnen we met volmaakte zekerheid wandelen; want het pad is geheiligd door Zijn voetstappen. Het kan steil en ruig zijn, maar Hij heeft het bereisd; Zijn voeten hebben de doornen naar beneden gedrukt om de weg gemakkelijker voor ons te maken. Elke last die we moeten dragen, heeft Hij Zelf gedragen. Persoonlijk contact met Hem brengt licht, hoop en kracht. Van degenen die Hem volgen, zegt Hij: "zij zullen beslist niet verloren gaan in eeuwigheid en niemand zal ze uit Mijn hand rukken." Johannes 10:28.


Neem het leven dag voor dag. We hoeven niet een heel levenswerk in een paar uur te doen. We hoeven niet met angst naar de toekomst te kijken; want God heeft het voor ons mogelijk gemaakt om elke dag overwinnaars te zijn.


Door vandaag de dag levend geloof te oefenen, moeten we de vijand overwinnen. We moeten vandaag God zoeken en vastbesloten zijn dat we niet tevreden zullen rusten zonder Zijn aanwezigheid. We moeten waken, werken en bidden alsof dit de laatste dag is die ons wordt geschonken.


Als u vandaag in orde bent met God, bent u voorbereid als Christus vandaag zou komen.


The Faith I Live By, p.249

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page