top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Download: Bemoedigende beloftes [2] - God luistert en leidt

Bijgewerkt op: 29 jun.

De problemen in deze wereld kunnen soms overweldigend zijn. Misschien ben je in zo’n lastige situatie dat je denkt dat je eraan onderdoor gaat. Omstandigheden kunnen iemand het gevoel geven er alleen voor staan. Weet dan dat er Iemand is die dag en nacht bereid is om naar je te luisteren en die alles in de hand heeft.


Jezus’ discipelen zaten eens in een storm in hun schip. Ze waren in nood. Ze dachten er alleen voor te staan en dat ze eraan onderdoor zouden gaan. Doodsbang denken ze dan ook nog dat een spook naar hen toe loopt over het water. Het is Jezus en Hij zegt: “Heb goede moed, Ik ben het; wees niet bevreesd.” Mattheüs 14:27.


Bemoedigende beloftes deel 2 - God luistert en leidt. Bijbelteksten gratis download. Psalm 23:2


“Oh, wat betekent dat "Ik ben het" veel! Het betekent alles voor ons als we in de problemen zitten. Kunt u Zijn stem niet horen? Kunt u Hem niet horen zeggen: “Ik ben het; wees niet bang"? ... Hij richt Zich tot ons. Wat uw zwakheid of beproeving ook is, Christus is u nabij. Hij zegt: "Ik ben het, wees niet bang." ...

Strekte ooit iemand zijn hand naar Jezus uit met de woorden: "Heere, red mij", en ging Hij hem dan voorbij? Nooit, nooit! Jezus is iemand die het zwakste roepen hoort. Niemand van ons hoeft te bezwijken, of te roepen of ontmoedigd te zijn. We hoeven niet te bezwijken, want we kunnen, net als Petrus, de duisternis en beproevingen om ons heen zien... Maar de Heer nam de hand van Petrus en hij werd gered. En zo hebben we een Heiland. In elke beproeving moeten we vertrouwen op de Heere, de God van Israël. Hij zal onze Helper zijn.”

‘Christus Weerspiegelen’, 8 december.


Diensten

Woord en Welzijn heeft meerdere services beschikbaar. Deze vind je in bovenstaand menu terug onder diensten. Een van deze diensten is downloads. Deze bestanden zijn gratis te verkrijgen. Ook hoef je geen persoonlijke gegevens, zoals een e-mailadres achter te laten.


In deze nieuwe download zijn Bijbelteksten gebundeld die je laten zien dat God altijd bereid is naar je te luisteren en dat Hij je leven in Zijn hand heeft. De Bijbelverzen zijn opgedeeld in de volgende paragrafen:


  • God luistert naar onze gebeden

  • Goddelijke leiding


Bijbelteksten  Bemoedigende beloftes deel 2 - God luistert en leidt. gratis download.

Bemoedigende beloftes

We mogen de bemoedigende beloftes die in de Bijbel staan claimen. De Heere gaat ons niet voorbij. Nooit! “Want Hij Die het beloofd heeft, is getrouw.” Hebreeën 10:23.


Ben je iemand, die de bemoediging dat God naar je wil luisteren en je leven leidt, nodig heeft? Bestudeer biddend de Bijbelteksten die in de download verzameld zijn.


Misschien heb je de teksten niet voor jezelf nodig, maar kan je een of enkele van de verzen gebruiken om een familielid, vriend(-in) of geloofsgenoot te troosten of versterken.


Extra tip: maak de Bijbelse beloftes persoonlijk, door je eigen naam of de naam van degene met wie je de tekst deelt, in het Bijbelvers te zetten. Op deze manier gaat de tekst nog meer tot je spreken.


Gebed

Heb je te maken met zorgen en onzekerheden en wil je graag dat we met je meebidden? Dat kan! Via onderstaande knop kan je bij Woord en Welzijn gebed aanvragen voor je naaste en/of voor jezelf. De informatie die je deelt, wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld en nooit doorgegeven aan derden.Naar de downloads

Klik op onderstaande knop om direct naar het document met bemoedigende beloftes, deel 2 te downloaden .


2. Bemoedigende Beloftes - God luistert en leidt
.pdf
Download PDF • 1.12MB

In de toekomst zullen de diensten en downloads van Woord en Welzijn aangevuld worden. Er komen binnenkort nog enkele downloads met Bemoedigende Beloftes bij. Dus neem regelmatig een kijkje op deze website.


Wil je een e-mail ontvangen als er een nieuwe blog, quote of download online staat? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina.


Woord en Welzijn is ook te volgen op diverse social media:

Facebook: @Woord en Welzijn

Instagram: @woord_en_welzijn

Pinterest: woordenwelzijnRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page