top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Quote - Nieuw jaar

Bijgewerkt op: 20 mei 2022


Nieuw jaar gelukkigste jaar Youth's instructor, jan 1 1856 Ellen White

Gods rijke zegen gewenst voor 2022! Het nieuwe jaar ligt voor ons. We weten nog niet wat er allemaal gaat gebeuren. Ook al hebben we niet alles zelf in de hand, toch kunnen we ons voornemen samen met God door het leven te gaan, om Hem lief te hebben boven alles en onze naaste als onszelf.


"Jezus zei tegen hem: U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede, hieraan gelijk, is: U zult uw naaste liefhebben als uzelf." Mattheüs 22:37-39.


"Het nieuwe jaar is begonnen en met het begin van dit nieuwe jaar moeten jullie je aan God opdragen. Geef jezelf nu aan Hem, ziel, lichaam en geest, om Zijn wil te doen. Laat al uw zelfzucht, uw ongehoorzaamheid aan uw ouders, al uw fouten en uw ondermijnende zonden met het oude jaar sterven. Begin dit nieuwe jaar tot eer van God. Bid tot Hem, 's morgens,' s middags en 's avonds, om u een zachtmoedige en nederige geest te geven, een zachtaardig karakter, een hartelijke instelling. Leef zoals je nooit eerder hebt geleefd. Begin dit nieuwe jaar met nieuwe gevoelens, nieuwe verlangens en een sterke vastberadenheid om God te verheerlijken.


Dit jaar kan het gelukkigste jaar van je leven zijn; je kunt anderen meer goed doen dan je ooit hebt gedaan. Je kunt een troost zijn voor je ouders en een zegen voor iedereen om je heen. Begin het jaar goed, door jezelf aan God te wijden. Besteed elke dag een deel van uw tijd aan het bidden tot Hem om kracht, zodat je het kwaad kunt weerstaan ​​en elke dag kunt overwinnen, totdat het gemakkelijk zal zijn om te bidden, gemakkelijk om te geloven.


Laat je gedachten minder op de dingen van de aarde en meer op de hemel rusten. Als je met je vrienden bent, praat dan over Jezus in plaats van over kleding en uiterlijk. Houd je van Jezus? Als je dat doet, zal je het fijn vinden om over Hem te praten. Houd je van Zijn verschijning? Als je dat doet, zal je er graag bij stilstaan. Spreekt de hemel je aan? Trekt het je aan? Als dat zo is, kun je niet zwijgen. Je gaat erover praten, want je zult het altijd in je hoofd hebben en klaar zijn om, wanneer je je vrienden ontmoet, te praten over datgene wat het meest bekoort en de geest in beslag neemt: Praat over je hoop op de hemel, je vreugden, je eeuwige vooruitzichten en als je dan afscheid neemt van je vrienden, zal je baat hebben bij elkaars samenzijn en zal er voldoening zijn wanneer je elkaar ontmoet en wanneer je uit elkaar gaat, in plaats van dorheid van ziel en een leeg gevoel."

Youth’s Instructor, January 1, 1856.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page