top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Quote: Het onderwijzen van mensen

Bijgewerkt op: 7 apr. 2023


Quote Ellen White Adventist Home 263 ouders leren voor hun zieke kind te zorgen, het onderwijzen van mensen in de juiste principes. De weg tot gezondheid"De enige hoop op betere dingen ligt in het onderwijzen van de mensen in juiste principes. Laat artsen de mensen leren dat herstellende kracht niet in medicijnen zit, maar in de natuur. Ziekte is een poging van de natuur om het systeem te bevrijden van aandoeningen die het gevolg zijn van een schending van de gezondheidswetten. In geval van ziekte moet de oorzaak worden vastgesteld. Ongezonde toestanden moeten worden veranderd, verkeerde gewoonten worden gecorrigeerd. Dan moet de natuur worden geholpen bij haar poging om onzuiverheden te verdrijven en de juiste omstandigheden in het lichaam te herstellen.

Natuurlijke remedies

Zuivere lucht, zonlicht, matigheid, rust, lichaamsbeweging, goed dieet, het gebruik van water, vertrouwen in goddelijke kracht - dit zijn de ware remedies. Iedereen zou kennis moeten hebben van de herstelmiddelen van de natuur en hoe deze toe te passen. Het is essentieel om zowel de principes te begrijpen die betrokken zijn bij de behandeling van zieken als om een praktische training te hebben die iemand in staat stelt om deze kennis op de juiste manier te gebruiken.

Het gebruik van natuurlijke remedies vereist een hoeveelheid zorg en inspanning die velen niet bereid zijn te geven. Het proces van genezing en opbouw in de natuur gaat geleidelijk en voor de ongeduldigen lijkt het traag. Het opgeven van kwetsende aflaten vereist opoffering. Maar uiteindelijk zal blijken dat de natuur, onbelemmerd, haar werk wijs en goed doet. Degenen die volharden in gehoorzaamheid aan haar wetten zullen de beloning oogsten in gezondheid van lichaam en geest."


De Weg tot Gezondheid, hoofdstuk 8.

"In veel gevallen kan de ziekte van kinderen worden herleid tot fouten in de opvoeding. Onregelmatigheden in het eten, onvoldoende kleding op de kille avond, gebrek aan krachtige lichaamsbeweging om het bloed in een gezonde bloedsomloop te houden, of gebrek aan een flinke hoeveelheid frisse lucht, kunnen de oorzaak van de problemen zijn. Laat de ouders studeren om de oorzaken van de ziekte te vinden en de verkeerde toestanden zo snel mogelijk te verhelpen.

Alle ouders hebben het in hun macht om veel te leren over de zorg en preventie, en zelfs de behandeling van ziekten."

Adventist Home, p.263

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page