top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Quote – Tweedehands eten

Bijgewerkt op: 20 apr. 2023“Zij die vlees eten, eten alleen maar tweedehands granen en groenten; want een dier haalt daaruit de voeding waardoor het groeit. Het leven dat in de granen en groenten zat, gaat over in de eter. We ontvangen het door het vlees van het dier te eten. Hoeveel beter is het om het direct te krijgen door het voedsel te eten dat God voor ons heeft voorzien!”


“Het is een vergissing om te veronderstellen dat spierkracht afhangt van het gebruik van dierlijk voedsel. Er kan beter in de behoeften van het systeem worden voorzien en er kan een sterkere gezondheid worden genoten zonder het gebruik ervan. De granen, met fruit, noten en groenten, bevatten alle noodzakelijke voedingseigenschappen die nodig zijn om goed bloed te maken. Deze elementen worden niet zo goed of zo volledig geleverd door een vleesdieet. Als het gebruik van vlees essentieel was geweest voor gezondheid en kracht, zou dierlijk voedsel in het begin zijn opgenomen in het dieet dat de mens had aangewezen.”

Adviezen over dieet en voeding, p. 345-346.


“En God zei: Zie Ik geef u al het zaaddragende gewas dat op heel de aarde is, en alle bomen waaraan zaaddragende boomvruchten zijn; dat zal u tot voedsel dienen.”

Genesis 1:29Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page