top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Quote: De gelukkigste mensen

Bijgewerkt op: 31 aug. 2023


Christelijke quote gelukkigste mensen Ellen White Our father cares in heavenly places

"U maakt mij het pad ten leven bekend; overvloed van blijdschap is bij Uw aangezicht, lieflijkheden zijn in Uw rechterhand, voor altijd." Psalm 16:11.


"Denk niet dat als je met Jezus wandelt, je in de schaduw moet lopen. De gelukkigste mensen ter wereld zijn zij die op Jezus vertrouwen en graag Zijn bevelen uitvoeren. Uit het leven van degenen die Hem volgen, worden onrust en onvrede verbannen... Ze kunnen beproevingen en moeilijkheden tegenkomen, maar hun leven is vol vreugde, want Christus loopt naast hen en Zijn aanwezigheid verlicht het pad...


Als je 's ochtends opstaat, sta dan op met de lof van God op je lippen, en als je naar je werk gaat, ga dan met een gebed tot God om hulp... Wacht op een blad van de boom des levens. Dit zal je kalmeren en verfrissen en je hart vullen met vrede en vreugde. Vestig uw gedachten op de Heiland. Ga weg van de drukte van de wereld en zit in de schaduw van Christus. Dan, te midden van het lawaai van het dagelijkse zwoegen en de strijd, zal je kracht vernieuwd worden. Het is absoluut noodzakelijk dat we soms gaan zitten en denken aan hoe de Heiland uit de hemel neerdaalde, van de troon van God, om te laten zien wat mensen kunnen worden als ze hun zwakheid verenigen met Zijn kracht. Nadat we vernieuwde kracht hebben gekregen door gemeenschap met God, kunnen we onze weg vervolgen met vreugde en Hem prijzen voor het voorrecht om de zonneschijn van Christus liefde te brengen in het leven van mensen die we ontmoeten....


Hemelse wezens wachten om samen te werken met menselijke instrumenten, zodat de wereld kan zien wat mensen kunnen worden door een vereniging met het goddelijke. Zij die lichaam, ziel en geest toewijden aan Gods dienst zullen voortdurend een nieuwe fysieke, mentale en spirituele kracht ontvangen. De onuitputtelijke voorraden van de hemel staan tot hun beschikking. Christus geeft hun het leven van Zijn leven. De Heilige Geest zet al Zijn energie in om in onze gedachten en ons hart te werken. Door de genade die ons gegeven is, kunnen we overwinningen behalen die ons, vanwege onze karaktergebreken en de kleinheid van ons geloof, onmogelijk leken.


Aan eenieder die zichzelf aan de Heer aanbiedt om te dienen, wordt macht gegeven voor het bereiken van onmetelijke resultaten."


Our Father Cares, p.168, June 5th.

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page