top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Quote: Vriendelijke woorden

Bijgewerkt op: 7 apr. 2023


Quote Ellen White, EGW, our father cares, gospel workers, ministry of healing, de weg tot gezondheid, vriendelijke woorden, spreken


"Het eerste zendingswerk is ervoor te zorgen dat liefde, licht en vreugde in de huiselijke kring komen. Laten we niet op zoek gaan naar zendingswerk voordat we eerst de plichten thuis hebben gedaan. Elke morgen zouden we moeten denken: welke goede daad kan ik vandaag doen? Welk teder woord kan ik spreken? Vriendelijke woorden thuis zijn als een heerlijk zonnetje. De man heeft het nodig, de vrouw heeft het nodig, de kinderen hebben het nodig... Het zou de wens van elk hart moeten zijn om zoveel mogelijk de hemel op aarde te maken.


Een ziel gered in uw eigen familiekring of in uw eigen omgeving, door uw geduldige, nauwgezette werk, zal evenveel eer brengen aan de naam van Christus en zal zo helder schitteren in uw kroon alsof u die ziel in China of Indië zou hebben gered.”


Our Father Cares, p.36 (25 Januari)“Deze jongeren hebben een hand nodig, die met medeleven naar hen wordt uitgestrekt. Vriendelijke woorden die eenvoudig worden gesproken, kleine attenties die eenvoudig worden geschonken, zullen de wolken van verleiding wegvagen, die zich over de ziel verzamelen. De ware uiting van hemelse sympathie heeft de kracht om de deur te openen van harten, die de geur van christelijke woorden nodig hebben en de eenvoudige, delicate aanraking van de geest van Christus' liefde.

Als we belangstelling zouden tonen voor de jeugd, ze bij ons thuis zouden uitnodigen en ze zouden omringen met opbeurende, behulpzame invloeden, dan zijn er velen die graag hun schreden op het opwaartse pad zouden zetten.”


Ministry of Healing (De weg tot gezondheid), p. 354,4“De religie van Jezus verzacht alles wat hard en ruw van aard is en maakt alles wat ruw en scherp van aard is glad. Het maakt de woorden zacht en het gedrag overtuigend. Laten we van Christus leren hoe we puurheid en integriteit kunnen combineren met een zonnig karakter. Een vriendelijke, hoffelijke christen is het krachtigste argument dat kan worden aangevoerd ten gunste van het christendom.

Vriendelijke woorden zijn als dauw en een verkwikkende regenbui voor de ziel. De Schrift zegt van Christus dat er genade op Zijn lippen werd uitgestort, opdat Hij wist "met de vermoeide een woord op de juiste tijd te spreken" [Jesaja 50:4.] En de Heer gebiedt ons: ‘Laat uw woord altijd aangenaam zijn’ ‘opdat het genade geeft aan hen die het horen.’ [Kolossenzen 4:6; Efeziërs 4:29.]”


Gospel Workers, p.122Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page