top of page

Quote: Antwoord op gebed


Het maakt deel uit van Gods plan om ons, in antwoord op het gelovig gebed, datgene te schenken wat Hij niet zou schenken als we er niet om zouden vragen. Quote uit "de grote strijd' 'het grote conflict' Ellen White


"Wereldse wijsheid leert dat gebed niet noodzakelijk is. Wetenschappers beweren dat er geen echt antwoord op gebed kan zijn; dat dit een schending van de wet zou zijn, een wonder, en dat wonderen niet bestaan. Het universum, zeggen zij, wordt geregeerd door vaste wetten, en God Zelf doet niets dat tegen deze wetten ingaat. Zo stellen zij God voor als gebonden door Zijn eigen wetten - alsof de werking van goddelijke wetten goddelijke vrijheid zou kunnen uitsluiten.

Een dergelijke leer is in tegenspraak met wat de Schrift zegt. Werden er geen wonderen gedaan door Christus en Zijn apostelen? Dezelfde barmhartige Verlosser leeft vandaag de dag nog en Hij is net zo bereid om het gelovig gebed te verhoren als toen Hij zichtbaar onder de mensen wandelde. Het natuurlijke werkt samen met het bovennatuurlijke. Het maakt deel uit van Gods plan om ons, in antwoord op het gelovig gebed, datgene te schenken wat Hij niet zou schenken als we er niet om zouden vragen."


Citaat uit 'De grote strijd', p. 613.3.


Gebed aanvragen

Is het in jouw situatie nodig dat anderen met je mee bidden?


Het is mogelijk om gebed aan te vragen bij Woord en Welzijn. Voor jezelf of voor een ander. Graag bidden we met je mee. Dus heb je een gebedsverzoek, wil je voorbede voor iemand vragen of mogen we God ergens voor danken? Laat het weten!


Uiteraard worden je gegevens vertrouwelijk behandeld en nooit doorgegeven. Klik op onderstaande knop om gebed aan te vragen. Het gebedsteam zit voor je klaar om te bidden.
18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page