top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Quote: Een tevreden geest geeft gezondheid


Quote Ellen White 1 testimonies for the church p.702  "Een tevreden geest, een opgewekt gemoed, is gezondheid voor het lichaam en kracht voor de ziel. 1T702.1 Frisse lucht gezond


"Een tevreden geest, een opgewekt gemoed, is gezondheid voor het lichaam en kracht voor de ziel.

Niets is zo'n vruchtbare oorzaak van ziekte als depressie, somberheid en verdriet. Geestelijke depressie is verschrikkelijk. ... De verhitte, benauwde atmosfeer, beroofd van vitaliteit, verdooft de gevoelige hersenen. De longen trekken samen, de lever is inactief.


Lucht, lucht, de kostbare zegening van de hemel die iedereen kan hebben, zal je zegenen met zijn verkwikkende invloed als je hem de toegang niet weigert. Verwelkom het, cultiveer er liefde voor en het zal een waardevol, kalmerend middel blijken te zijn. Lucht moet constant in omloop zijn om zuiver te blijven. De invloed van zuivere, frisse lucht is om het bloed gezond door het systeem te laten circuleren. Het verfrist het lichaam en maakt het sterk en gezond, terwijl tegelijkertijd zijn invloed onmiskenbaar op de geest wordt gevoeld en een zekere mate van kalmte en sereniteit verleent. Het wekt de eetlust op en maakt de vertering van voedsel perfecter en veroorzaakt een gezonde en zoete slaap."


Quote uit: Testimonies for the Church 1, p.702.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page