top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Quote: Een tempel van de Heilige Geest

Bijgewerkt op: 26 jun. 2023


citaat Ellen White, Adviezen over dieet en voeding, ik moet leren hoe ik voor dit gebouw, het lichaam dat God mij heeft gegeven, moet zorgen. Tempel van de Heilige Geest, natuurlijke remedies,  christelijke quote gezondheid


“Of weet u niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest,

Die in u is en Die u van God hebt ontvangen, en dat u niet van uzelf bent?

U bent immers duur gekocht.

Verheerlijk daarom God in uw lichaam en in uw geest, die van God zijn.”

1 Korinthe 6:19-20


“ Want u bent de tempel van de levende God, zoals God gezegd heeft:

Ik zal in hun midden wonen en onder hen wandelen,

en Ik zal hun God zijn en zij zullen Mijn volk zijn.”

2 Korinthe 6:16


“Met betrekking tot wat we zelf kunnen doen, is er een punt dat zorgvuldige, doordachte overweging vereist.


Ik moet mezelf leren kennen, ik moet altijd leren hoe ik voor dit gebouw, het lichaam dat God mij heeft gegeven, moet zorgen, zodat ik het in de allerbeste conditie kan houden. Ik moet die dingen eten die goed voor mijn lichaam zijn, en ik moet er speciaal voor zorgen dat mijn kleding zodanig is dat ze bijdragen aan een gezonde bloedsomloop. Ik mag mezelf beweging en frisse lucht niet onthouden. Ik moet al het zonlicht krijgen dat ik kan verkrijgen. Ik moet wijsheid hebben om een trouwe bewaker van mijn lichaam te zijn.

Ik zou iets heel onverstandigs doen om een koele kamer binnen te gaan als ik zweet; Ik zou mezelf een onverstandige rentmeester tonen door mezelf op de tocht te laten zitten en mezelf zo bloot te geven dat ik kouvat. Het zou onverstandig zijn om met koude voeten en ledematen te zitten en zo het bloed van de ledematen terug te drijven naar de hersenen of inwendige organen. Ik zou mijn voeten altijd moeten beschermen bij vochtig weer. Ik zou regelmatig het meest gezonde voedsel moeten eten dat de beste kwaliteit bloed zal opleveren, en ik zou niet onmatig moeten werken als het in mijn macht ligt om dat te vermijden. En wanneer ik de wetten overtreed die God in mijn wezen heeft vastgesteld, moet ik berouw hebben en me verbeteren, en mezelf in de meest gunstige toestand plaatsen onder de ‘dokters’ die God heeft verstrekt: zuivere lucht, zuiver water en het genezende, kostbare zonlicht.”


Quote uit: Adviezen over dieet en voeding, hoofdstuk 17


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page