top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Quote - een blij hart

Bijgewerkt op: 20 apr. 2023
“Een blij hart bevordert de genezing”

Spreuken 17:22

“De relatie die bestaat tussen de geest en het lichaam is zeer intiem. Als de een wordt getroffen, sympathiseert de ander. De toestand van de geest beïnvloedt de gezondheid in veel grotere mate dan velen beseffen. Veel van de ziekten waaraan mannen lijden, zijn het gevolg van mentale depressie. Verdriet, angst, ontevredenheid, wroeging, schuld, wantrouwen, ze hebben allemaal de neiging de levenskrachten af ​​te breken en verval en dood uit te lokken.


Ziekte wordt soms veroorzaakt, en vaak sterk verergerd, door de verbeelding. Velen zijn levenslange invaliden, die misschien beter zouden zijn als ze dat alleen maar dachten...


Moed, hoop, geloof, sympathie, liefde, bevordert de gezondheid en verlengt het leven. Een tevreden geest, een opgewekte geest, is gezondheid voor het lichaam en kracht voor de ziel.


Dankbaarheid, blijdschap, welwillendheid, vertrouwen in Gods liefde en zorg - dit zijn de grootste garanties voor gezondheid.


De kracht van de wil en het belang van zelfbeheersing, zowel voor het behoud als voor het herstel van de gezondheid, het deprimerende en zelfs verwoestende effect van woede, ontevredenheid, egoïsme of onzuiverheid, en, aan de andere kant, het prachtige leven -kracht geven die te vinden is in opgewektheid, onbaatzuchtigheid, dankbaarheid, moet ook getoond worden.


Er is een fysiologische waarheid - een waarheid die we moeten overwegen - in de Schrift: "Een blij hart bevordert de genezing."


De ware principes van het christendom openen voor iedereen een bron van onschatbaar geluk.


We moeten een opgewekte, hoopvolle, vredige gemoedstoestand aanmoedigen; want onze gezondheid hangt ervan af dat we dat doen.”


My Life Today, 151.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page