top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Quote: De man kan omstandigheden vormen

Bijgewerkt op: 7 apr. 2023


Quote citaat Ellen White Ministry of healing de man kan omstandigheden vormen, maar omstandigheden mogen niet de man vormen. Werkhouding karakter in dienst van God werken"Onthoud dat in welke functie je ook werkzaam bent, je je drijfveren onthult, je karakter ontwikkelt. Wat je werk ook is, doe het nauwkeurig, met ijver; overwin de neiging om je er gemakkelijk gemakkelijk van af te maken.


Dezelfde mentaliteit en principes die men in het dagelijkse werk uit, zullen in het hele leven worden geuit. Degenen die een vaste taak willen doen voor een vast salaris en die zich niet willen aanpassen of willen leren, zijn niet degenen die God roept om voor Hem te werken. Degenen die bestuderen hoe ze zo min mogelijk van hun fysieke, mentale en morele kracht kunnen geven, zijn niet de werkers op wie Hij overvloedige zegeningen kan uitstorten. Hun voorbeeld werkt aanstekelijk. Eigenbelang is het heersende motief.


Degenen die in de gaten gehouden moeten worden en die alleen iets doen als ze daar specifiek opdracht voor krijgen, zijn niet degenen die als goed en trouw zullen worden beschouwd. Er zijn werkers nodig die blijk geven van energie, integriteit, ijver, die bereid zijn om alles te doen wat gedaan moet worden.


Velen worden inefficiënt doordat ze verantwoordelijkheden te ontlopen, uit angst om te falen. Zo slagen ze er niet in om die opleiding te krijgen die voortvloeit uit ervaring, en die lezen en studeren en alle voordelen die ze op een andere manier hebben verworven, hen niet kunnen geven.


De man kan de omstandigheden vormen, maar de omstandigheden mogen de man niet vormen. We moeten de omstandigheden aangrijpen als instrumenten om mee te werken. We moeten hen de baas worden, maar mogen niet toestaan dat ze ons de baas worden."


Ministry of Healing, p.500

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page