top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Quote: Boven de mist van twijfel


Citaat, Quote Ellen White, Our High Calling, p86, De ziel die God liefheeft, rijst boven de mist van twijfel uit


“Wees sterk en Hij zal uw hart sterk maken, u allen die op de HEERE hoopt!”

Psalm 31:25


“Zelfs christenen met een lange ervaring worden vaak overvallen door de meest verschrikkelijke twijfels en aarzelingen... U moet niet denken dat uw zaak vanwege deze verleidingen hopeloos is... Hoop op God, vertrouw op Hem en rust in Zijn beloften.


Als de duivel komt met zijn twijfels en ongeloof, sluit dan de deur van je hart. Sluit je ogen, zodat je niet stil blijft staan bij zijn helse schaduw. Zie op naar de dingen die eeuwig zijn, en je zult elk uur kracht hebben. De beproeving van uw geloof is veel kostbaarder dan goud... Het maakt u moedig om de strijd van de Heer te strijden...


Satan verbindt zich met iedereen die zich met hem wil verbinden. Als hij degenen kan krijgen die een ervaring in het geloof hebben gehad, zijn zij zijn meest effectieve middelen om juist zulke mensen te bereiken en hun ziel te omringen met ongeloof. Je kunt het je niet veroorloven om twijfels in je op te laten komen. Behaag de duivel niet door te vertellen over de verschrikkelijke lasten die je draagt. Elke keer dat je het doet, lacht Satan dat zijn ziel je kan beheersen en dat je Jezus Christus, je Verlosser, uit het oog bent verloren...


We moeten Hem laten zien, die ons uit de duisternis heeft geroepen naar Zijn wonderbaarlijke licht. Door levend geloof rusten we in dat licht. Door levend geloof verheugen wij ons elke dag in dat licht. We mogen niet praten over onze twijfels en beproevingen, want elke keer als we erover praten, worden ze groter. Elke keer dat we erover praten, heeft Satan de overwinning behaald. Maar als we zeggen: "Ik zal mijn ziel aan Hem toevertrouwen als aan een getrouwe getuige", dan getuigen we dat we onszelf zonder enig voorbehoud aan Jezus Christus hebben gegeven, en dan geeft God ons licht en verheugen we ons in Hem.

De ziel die God liefheeft, rijst boven de mist van twijfel uit; hij doet een heldere, brede, diepe, levende ervaring op en wordt zachtmoedig en christelijk. Zijn ziel is toevertrouwd aan God, met Christus verborgen in God.”


Our High Calling, p.86

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page