top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Nieuws & give away

Bijgewerkt op: 8 jul. 2022

Bij Woord en Welzijn sluiten we het jaar 2021 af met deze post waarin je een gratis printable kan krijgen en met leuk nieuws. Lees gauw verder!
Vorige week schreef ik over danken. Dankbaarheid is ook wat ik ervaar als ik zelf terugkijk op het afgelopen jaar. Ik dank God voor alles wat ik uit genade van Hem mocht ontvangen. Een klein beetje van wat ik kreeg heb ik geprobeerd terug te geven door enkele lessen uit Zijn Woord, de Bijbel, met je te delen op deze website. Het is mijn gebed en wens dat wat op Woord en Welzijn te lezen is, tot een zegen is.


Als je de blog "dankbaarheid: Dank God in alles!" nog niet gelezen hebt of nog een keer wil lezen, klik dan hier. Dankbaarheid brengt eer aan God. Het maakt ons er ook van bewust dat we van de Heer afhankelijk zijn, maar ook dat Hij alle dingen laat meewerken ten goede (Romeinen 8:28).


Daarnaast heeft een dankbare houding ook voordelen voor onszelf. Ellen White schrijft “Niets bevordert de gezondheid van lichaam en ziel meer dan een geest van dankbaarheid en lofprijzen.” MH251.


Er zijn een aantal dingen die je kan doen om je dankbaarheid te uiten en er meer bewust mee bezig te zijn. Een van die dingen is het dagelijks opschrijven van een aantal punten waarvoor je dankbaar bent. Om je hierbij te helpen heb ik een gratis printable gemaakt: een dankbaarheidsdagboek. Hierop kan je een week lang elke dag opschrijven waarvoor je dankbaar bent. Als je het lastig vindt om wat te schrijven, vind je op de tweede pagina extra inspiratie met Bijbelteksten, quotes en enkele vragen.


Update juli 2022: Het dankbaarheidsdagboek is nu direct te downloaden vanaf de nieuwe downloadspagina.En dan het nieuws: in januari komt Woord en Welzijn ook beschikbaar in het Engels! Op deze website kan je dan kiezen tussen Nederlands en Engels. Er wordt gewerkt aan het vertalen van blogs die al in het Nederlands zijn verschenen. Nieuwe posts zullen zowel in het Nederlands als in het Engels geplaatst worden.


Woord en Welzijn is ook te volgen op diverse social media:

Facebook: Woord en Welzijn (NL)

Wordandwellbeing (ENG)

Instagram: woord_en_welzijn (NL)

wordandwellbeing (ENG)

Pinterest: woordenwelzijn (NL+ENG)


Wil je een e-mail ontvangen als er een nieuwe blog online staat? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina.32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page