top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Download: Overzicht reine en onreine dieren

Bijgewerkt op: 29 apr.

Eén van de diensten die Woord & Welzijn aanbiedt, zijn gratis downloads. U kunt deze documenten vinden door in de menubalk op diensten te klikken en vervolgens downloads te kiezen.


Vanaf nu is er een nieuwe download bijgekomen.Overzicht lijst reine en onreine dieren voor christenen volgens de Bijbel Leviticus 11 en Deuteronomium 14


In de download vind je een overzicht met reine en onreine dieren volgens de aanwijzingen in de Bijbel, die te vinden zijn in Leviticus 11 en Deuteronomium 14.


Hoewel deze lijst met zorg is samengesteld, is het onmogelijk iedere diersoort te noemen. De download is daarom ter indicatie en niet compleet. Als je twijfelt of een dier rein of onrein is, adviseer ik je het niet te eten.


Voor meer informatie over het eten van vlees, reine en onreine dieren en argumenten om op basis van Gods Woord te kiezen voor een vegetarisch of plantaardig eetpatroon verwijs ik je graag naar mijn blogs over vlees.

Vlees - Deel 1: Kunnen we als christenen alles eten? Steeds meer mensen stappen over op vega(n) voeding. Anderen houden erg van hun stukje vlees. Wat leert de Bijbel over het eten van vlees?

Vlees - Deel 2: Wat is rein vlees? Als je ervoor kiest om vlees te eten, welke dieren zijn dan geschikt voor consumptie?

Vlees - Deel 3: Waarom zou je plantaardig eten? Wat leert de Bijbel ons over het eten van vlees? Waarom zou je als christen ervoor kiezen om geen vlees te eten? Wat zegt de Bijbel hierover?


Tenslotte

Klik op onderstaande knop om direct naar de download-pagina te gaan. Het overzicht met reine en onreine dieren volgens de Bijbel staat bovenaan op die pagina.In de toekomst zullen de diensten en downloads van Woord en Welzijn aangevuld worden. Dus neem regelmatig een kijkje op deze website.


Wil je een e-mail ontvangen als er een nieuwe blog online staat? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina.


Woord en Welzijn is ook te volgen op diverse social media:


Facebook: Woord en Welzijn

Instagram: @woord_en_welzijn

Pinterest: woordenwelzijn

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page