top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Download: Overzicht reine en onreine dieren

Bijgewerkt op: 17 dec. 2023

Eén van de diensten die Woord & Welzijn aanbiedt, zijn gratis downloads. U kunt deze documenten vinden door in de menubalk op diensten te klikken en vervolgens downloads te kiezen.


Er is een nieuwe download bijgekomen.Overzicht lijst reine en onreine dieren voor christenen volgens de Bijbel Leviticus 11 en Deuteronomium 14

Download onreine en reine dieren

In deze download vind je een lijst met reine en onreine dieren volgens de aanwijzingen in de Bijbel, die te vinden zijn in Leviticus 11 en Deuteronomium 14.


Hoewel deze lijst met zorg is samengesteld, is het onmogelijk iedere diersoort te noemen. De download is daarom ter indicatie en niet compleet. Als je twijfelt of een dier rein of onrein is, adviseer ik je het niet te eten.


Voor meer informatie over het eten van vlees, reine en onreine dieren en argumenten om op basis van Gods Woord te kiezen voor een vegetarisch of plantaardig eetpatroon verwijs ik je graag naar mijn blogs over vlees.

Vlees - Deel 1: Kunnen we als christenen alle soorten vlees eten? Steeds meer mensen stappen over op vega(n) voeding. Anderen houden erg van hun stukje vlees. Wat leert de Bijbel over het eten van vlees?

Vlees - Deel 2: Wat is rein vlees volgens de Bijbel? Als je ervoor kiest om vlees te eten, welke dieren zijn dan geschikt voor consumptie?

Vlees - Deel 3: Waarom plantaardig eten volgens de Bijbel? Wat leert de Bijbel ons over het eten van vlees? Waarom zou je als christen ervoor kiezen om geen vlees te eten? Wat zegt de Bijbel hierover?


Ten slotte

Klik op onderstaande knop om direct naar de download-pagina te gaan. Klik vervolgens op de knop of afbeelding om het document gratis te downloaden.In de toekomst zullen de diensten en downloads van Woord en Welzijn aangevuld worden. Dus neem regelmatig een kijkje op deze website.


Wil je een e-mail ontvangen als er een nieuwe blog online staat? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina.


Woord en Welzijn is ook te volgen op diverse social media:


Facebook: Woord en Welzijn

Instagram: @woord_en_welzijn

Pinterest: woordenwelzijn

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page