top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Quote: Loyaliteit

Bijgewerkt op: 31 aug. 2023


Bijbeltekst Spreuken 17:17 spr17:17 vriend broeder vriendschap trouw loyaliteit Bijbel Ellen White citaat karakter eindtijd wederkomst van Jezus"Een vriend heeft te allen tijde lief, en een broeder wordt in benauwdheid geboren."

Spreuken 17:17


Het belang van sociale relaties


"Door de sociale relaties komt het christendom in contact met de wereld. Van elke man of vrouw, die de liefde van Christus heeft geproefd en de goddelijke verlichting in het hart heeft ontvangen, wordt door God verlangd om licht te werpen op het donkere pad van hen die niet bekend zijn met de betere weg... Sociale kracht, geheiligd door de Geest van Christus, moet worden verbeterd om zielen voor de Heiland te winnen."

Testimonies for the Church 4:555 (1881).


Gods karakter ons voorbeeld


"Hij, die qua karakter het meest op God lijkt - in goedheid, barmhartigheid en onwankelbare loyaliteit aan de zaak en het werk van God, is het meest geschikt om verantwoordelijkheden en bevelen te dragen. Iedereen moet nu werken voor een broeder, voor een vriend, voor een buurman en voor een vreemdeling, en de gedachten afleiden van de ontmoedigingen die zich zullen ophopen. De waarheid moet onder de aandacht worden gebracht. We moeten niet verbaasd zijn over vreemde bewegingen. Niemand mag verhoging zoeken. Hoe nederiger we ons gedragen en werken, des te meer zullen we verhoogd worden bij God. De terugkeer van Jezus Christus naar onze wereld zal niet lang op zich laten wachten. Dit moet de kern van elk bericht zijn."

11LtMs, Lt 179, 1896, par. 30

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page