top of page
  • Foto van schrijverMarjorie

Zweedse massage in Almere

Bijgewerkt op: 16 jul. 2023

Een Zweedse, ontspannende massage is geschikt om je gezondheid en welzijn te verbeteren. In deze blog lees je wat dit type massage inhoudt en welke effecten het heeft.


Wat is een Zweedse massage definitie doel klassieke massage effecten ontspannende massage boeken

Wat is een klassieke Zweedse massage?

Er zijn veel verschillende soorten massages. Elk type heeft zijn eigen filosofie en methodes. Een van de meest bekende en gebruikte massages is de Zweedse, oftewel klassieke massage.

Deze massagevorm gaat uit van de anatomie van de mens. Er wordt rekening gehouden met de ligging en het verloop van de spieren en met de richting waarin het bloed stroomt. De massagetechnieken worden toegepast met de handen of delen van de hand, zoals onder meer de vingertoppen, handwortel of vuist.


Vaak wordt massageolie gebruikt om de handen makkelijker over de huid te laten glijden. Dit geeft minder wrijving en laat de bewegingen soepeler en prettiger verlopen.


Doel ontspannende massage

Het einddoel van een ontspannende Zweedse massage is rust en herstel. Het tempo van de massagebewegingen is daarom ook rustig. In de gebruikte technieken zit een opbouw, waardoor gedurende de massage steeds dieper op de spieren wordt ingewerkt om het doel te bereiken. Aan het eind van de massage voel je je relaxed, zijn je spieren ontspannen en is je circulatie gestimuleerd.


een perfecte gezondheid is afhankelijk van een perfecte bloedsomloop Quote Ellen White, Zweedse massage bevordert de circulatie klassieke massage goed voor de doorbloeding

Effecten van een ontspannende massage

De werking van een massage is zowel lichamelijk als mentaal.


Een van de belangrijke effecten van een ontspannende massagebehandeling is de stimulatie van de bloedsomloop. Met drukken en wrijven in de richting van het hart wordt bloed, lymfe en vocht terug de circulatie in gebracht.


Door een toename van de doorbloeding in het gemasseerde gebied wordt meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd en afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd. Dit verbetert de stofwisseling en helpt bij herstel.


Andere effecten van massage op het lichaam is dat het positief inwerkt op

· de spierfunctie

· bloedvaten

· slaap

· diepte van de ademhaling

· pijn (bijvoorbeeld bij fibromyalgie en reumatoïde artritis)

· het immuunsysteem


Op mentaal gebied verbetert een ontspannende massage het algemene gevoel van welzijn, vermindert stress en beïnvloedt het de stemming. Het zou mogelijk zelfs depressieklachten, stress en angst kunnen verminderen.


Voor meer informatie over de invloed van aanrakingen en huid-op-huidcontact verwijs ik graag naar een blog hierover die ik eerder schreef: “Geraakt door nabijheid”.


Boek nu een Zweedse massage bij Woord & Welzijn, Almere

Het is nu voor vrouwen in Almere of nabije omgeving mogelijk om een ontspannende, Zweedse massage te boeken bij Woord en Welzijn.

Kijk hier voor meer informatie of klik hieronder om direct een massage bij jou thuis in te plannen.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page